Treningsmotivasjon

Jeg skrev tidligere om at jeg er en ivrig tilhenger av Crossfit trening. For de som ikke helt vet hva det er, så er det en form for styrketrening som er blitt svært så populær over hele verden. Fokuset ligger på at det skal være funksjonell styrke, og at en skal ende med en helhetlig gjennomsterk kropp. Flere politistyrker og militære i enkelte land er nå begynt å trene etter prinsippene som man finner i Crossfit.

spinning

Blitt en lidenskap
For meg som for mange andre som begynner med sporten, så utvikler den seg raskt til å bli en lidenskap. Og jeg gleder meg som en liten unge hver gang jeg drar på trening. Det er tunge tak hver gang, men vi er en kjempeflott gjeng som trener sammen, og alle presser hverandre til det ytterste. Jeg er glad i allsidig trening, og spiller også vennefotball fra tid til annen, og det er i seg selv en flott treningsøkt også. Men det er lite som slår en Crossfit økt i mine øyne.

En av de tingene jeg trener mot er å kunne stille i det som heter Crossfit games. Det er et årlig arrangement som vanligvis blir holdt i USA. Her kommer alle de beste utøverne fra hele verden og kjemper seg i mellom om å bli best. Det er utrolig høy kvalitet på alle utøverne, og jeg er nok enda langt ifra å kunne konkurrere med de beste. Men det er viktig å sette seg noen langsiktige mål, og et av de for meg er å dra til USA for å konkurrere der. Så får vi se hvordan det går.

Mange ulike øvelser
Det er som er moro med Crossfit er at det er utrolig allsidig, og det er veldig mange forskjellige øvelser man går gjennom. I en Crossfit turnering er det som regel alt fra styrkeløft med vekter, til kroppsøvelser, svømming og løping. Så gjør man det bra i en slik konkurranse er det et svært godt tegn på at man har en balansert og veltrent kropp.

Fokus på ernæring
Det er ikke bare treningen som står i fokus med Crossfit. Men det er også alt som handler om å være et balansert veltrent mennesker, og da kan man ikke komme seg vekk fra det som dreier seg om ernæring. For mange som trener på en slik måte er det den såkalte Paleo dietten som mange følger. Det er en måte å spise på som forsøker å simulere hvordan steinalder mennesket spiste. Baktanken med en slik diett, og som mer og mer forskning begynner å slå fast, er at det er en måte å spise på som mennesker genetisk sett fungerer best på. Hva du kan spise kan bli oppsummert som at om et steinaldermenneske ville i dag gjenkjent det som mat, så kan du spise det. Så i all hovedsak består det da altså av kjøtt, masse grønnsaker, frukt, bær og nøtter. Innenfor en slik diett unngår man også å spise kornprodukter, som er helhetlig sett er en forholdsvis ny form for mat for mennesker.

Ønsker du å se hva de beste utøverne kan få til? Da kan jeg absolutt anbefale deg å ta en titt på denne videoen fra Crossfit games 2014:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *