Ta ansvar for din personlige helse gjennom ny teknologi

Teknologien vokser raskt fremover i alle sektorer, og den blir også mer personlig enn tidligere. Med billige produksjonskostnader og mer moderne teknologi, er alt fra smarttelefoner til pulsklokker integrert i hodetelefoner, blitt allemannseie. Og spesielt innenfor helsesektoren er det flere store endringer på gang. Slutt er dagene når man trengte å gå til legen for å få en helsesjekk, nå kan en app eller egne billige teknologiske nyvinninger gjøre den samme jobben for deg. Ikke det at legebransjen er på vei ut, men i dag kan mennesker enklere ta mer kontroll over sin egen helse. Det er noe jeg er svært opptatt av selv, og følger derfor godt med på det som kommer av teknologiske nyvinninger i helsesektoren.

ny-teknologi

Moro å bruke
Det er gjerne ikke alle mobilapper som er strengt nødvendig for å kontrollere sin egen helse, mange kan man bruke kun for det de er interessante eller moro å bruke. For eksempel har jeg en egen applikasjon som teller alle stegene jeg tar, og jeg synes alltid det er gøy å prøve og slå nye rekorder. Så ikke bare holder det oversikten over aktiviteten jeg har gjort, men den gjør også at jeg ønsker å gjøre enda mer aktivitet, som for eksempel å ta trappene i stedet for heisen for å logge noen ekstra skritt. Man skal absolutt ikke underdrive hvor stor forskjell slike småting kan gjøre. En annen helseapp som jeg har hatt mye nytte ut av er en som forteller meg hvor godt jeg har sovet.

Som vi alle vet så er det å få nok søvn noe av det beste man kan gjøre for å bedre sin egen helse. Men det er ikke bare kvantiteten det går på, også kvaliteten er viktig å fokusere på. Å få en objektiv måte å bedømme den på kan for mange, som den var for meg, være til stor hjelp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *