Sommeren her kommer den!

Det er endelig blitt sommer i Norge, og gresset spirer og gror over alt. Og det kan bare bety en ting, nemlig fotball på gressbane! Som jeg har skrevet om tidligere er jeg en ivrig tilhenger av fotball, både som tilskuer, men ikke minst som ivrig venstreback. For meg, som fikk mine første spark på en fotball en sommer for mange herren år siden, er fotball for meg primært en sommersport. Og ingenting er bedre enn en lang dag med fotball på en nyklipt gressbane.

Det er jo stor diskusjon rundt i Norge angående kunstgress mot vanlig gress, og flere klubber i eliteserien er begynt å gå over til den kunstige varianten av det grønne underlaget. Det er i seg selv fullt forståelig. Å opprettholde en gressbane med forholdene vi har i vårt landstrakte land er ekstremt krevende, og for de som ligger lengre nord, nesten helt umulig. For de større klubbene i sør er det fortsatt ofte problemer, og gjennom en sesong hvor det kan være ukentlige kamper, og eventuelle treninger, er det å ha en god matte nær sagt umulig. Så med det har jeg full forståelse for at valget faller på kunstgress, og jeg vil tippe at i løpet av 5 til 10 år så er det ikke lengre noen klubb i den høyeste divisjonen i Norge som spille på gress. Litt synd, men sånn er det nå en gang. Men for meg, så vil alltid gressbaner være å foretrekke!

kunstgress

Hva med dere andre fotballinteresserte, hvilket type underlag foretrekker dere?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *